Roi Soleil
Papillon

Creatives

Door: Matthijs Rijsdijk als Roi Soleil
Tekst: Matthijs Rijsdijk Muziek: Matthijs Rijsdijk en Mischa Dirksen

Thema

Speelduur

Alles tussen 10 en 60 minuten is mogelijk

Over de voorstelling

Treed binnen in de wereld van popicoon Roi Soleil, het in goud gehulde alterego van zanger, acteur en theatermaker Matthijs Rijsdijk, geïnspireerd op Louis XIV (bekend als de Zonnekoning).

Roi Soleil maakt popmuziek en mixt hierbij de Franse en de Engelse taal. Muzikaal laat hij zich inspireren door onder meer Stromae, Lady Gaga, Yelle en het Eurovisie Songfestival. ‘Papillon’ is dan ook een muzikaal hoogtepunt waarbij de beats je om de oren vliegen en de vocalen je bespelen. Van groots, dramatisch en glitter naar klein, integer en kwetsbaar.

Roi Soleil duikt op in nachtclubs, theaters en poppodia waar hij zijn originaliteit, eigenheid en makerschap ten tonele brengt. Ervaar Roi Soleil zélf en verlaat de theaterzaal met een larger than life gevoel. Een partydrug waarvan je nog niet wist dat je hem zó nodig had. En dat allemaal door de power of music.

Matthijs studeerde af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en behaalde zijn Bachelor Taal- en Letterkunde (Frans-Spaans) aan de Vrije Universiteit Brussel.

 

MOODLABEL

"Ik ging blanco naar binnen en was verrast door je performance." - Een bezoeker
"Ben altijd al Mika fan geweest, je deed me er zo aan denken. Maar tegelijkertijd óók zo origineel. En bravo voor jouw passie, humor en creativiteit!" - Een bezoeker
"Zo onwijs genoten van jouw optreden, merci beaucoup!" - Een bezoeker

Overige informatie

Min. speeloppervlakte

6 m2

Benodigdheden

Piano, PA, eventueel microfoon

Op en afbouwtijd

Opbouw duurt ± 1 uur waarbij soundcheck noodzakelijk is

akoestisch mogelijk

Nee

Publieksopstelling

Voorkeur voor arena opstelling of een 'together' opstelling. Klassiek tegenover elkaar is ook mogelijk

Regionale binding

Extra informatie

n.v.t.

Contact