Over ons

TalentTroupe is een online matching tool waar 25 (nieuwe) artiesten op een laagdrempelige manier hun eigen voorstelling presenteren aan programmeurs van theaters, festivals en/of evenementen. Door middel van een heldere zoekfunctie koppelt TalentTroupe hun aanbod aan de zoekvraag van de theaterprogrammeur. De organisatie achter TalentTroupe is Stichting TapasTheater. TalentTroupe heeft net als TapasTheater geen winstoogmerk en is kosteloos voor zowel artiesten als programmeurs.

VOOR DE PROGRAMMEUR

Programmeurs kunnen via TalentTroupe een voorselectie maken door te filteren op genre, thema, mood, taal en roots van de betreffende artiest. Bij interesse kan rechtstreeks contact met de artiest(en) opgenomen worden via een formulier. Ook kunnen programmeurs bij het team van TapasTheater terecht voor additionele informatie, ervaringen en aanbevelingen.

TALENTTROUPE STAAT VOOR KWALITEIT

Alle 25 artiesten die opgenomen zijn in TalentTroupe zijn werkzaam als professional, hebben hun voorstellingen onder meer tientallen keren bij TapasTheater gespeeld en zijn vervolgens door de artistieke commissie van TapasTheater voor TalentTroupe geselecteerd op basis van artistieke kwaliteit, toegankelijkheid en publieksenthousiasme. Alle aangeboden voorstellingen zijn kant en klaar; het zijn geen ‘voorstellingen in ontwikkeling’.

VRAAG EN AANBOD VINDEN ELKAAR

TapasTheater vindt dat het tijd is voor vernieuwing in de manier waarop vraag (naar voorstellingen en nieuwe artiesten) en aanbod elkaar vinden binnen de podiumkunsten. Nieuwe theatermakers zijn vaak (nog) niet verbonden aan een impresariaat en zijn daardoor beperkt zichtbaar voor programmeurs. Een vicieuze cirkel ontstaat: je wordt pas geprogrammeerd als je bekender bent, maar je kunt pas bekender worden als je geprogrammeerd wordt.

TalentTroupe is tevens ontwikkeld voor programmeurs van theaters, festivals en evenementen die wél (nieuw) talent willen programmeren, maar zelf geen (of onvoldoende) toegang hebben tot kwalitatief hoogwaardige en toegankelijke voorstellingen. TalentTroupe biedt de theaterprogrammeur een tool om op eenvoudige wijze díe artiest en voorstelling te vinden die past bij hun profiel.

MEER INFO

Ga naar de ‘Veelgestelde vragen’ voor meer informatie over TalentTroupe. Voor meer informatie over TapasTheater, klik je op onderstaande button.