Iris Bakker
TalentVOL

Creatives

Door: Iris Bakker
Tekst & Muziek: Iris Bakker Fotografie: Boy Hazes

Thema

Speelduur

20 minuten, uit te breiden tot 30 minuten

Over de voorstelling

Hoe kan je succesvol zijn als dikke, curvy, mollige, plus size, stevige, corpulente, ronde, obese vrouw in een wereld waarin keuzes nog altijd vaak onbewust worden gebaseerd op uiterlijke kenmerken? Body positivity is een actuele term. Op social media zie je steeds meer foto’s van vetrollen om te laten zien dat het oké is hoe je bent. Maar hoe kan het dat vollere mannen meer geaccepteerd zijn dan vollere vrouwen? Hoeveel dikkere actrices ken jij?

‘TalentVOL’ is een voorstelling vol muziek waarin Iris als vollere actrice jou op theatrale manier meeneemt in deze volgende emancipatieslag. Dat klinkt allemaal wellicht wat ‘zwaar’, maar Iris slaagt erin de materie te verpakken in een luchtige voorstelling. Door middel van zelfgeschreven muziek en aansprekende teksten draagt ze op humoristische wijze nieuwe inzichten aan.

Iris Bakker is zangeres, actrice en theatermaker. Ze was te zien in de musicals ‘Fun Home’ (waarvoor ze een Musical Award nominatie ontving als Aanstormend Talent), ‘Pijnstillers’ en ‘Zodiac’. In 2022 gaat ze een nieuw pad bewandelen en zal ze muziek gaan maken bij Theater Bellevue, spelen bij Toneelgroep Oostpool en wederom spelen in het Tapastheater! Daarnaast kan je haar ook zien in het tweede seizoen van ‘Nieuw Zeer’ en de singleplay film ‘Heartbeats’ op NPO.

MOODLABEL

"Deze vrouw is geweldig; geweldig kwetsbaar ook. Én gekund. Én geestig." - Een bezoeker
"Súper inspirerend en tegelijkertijd best wel confronterend." - Een bezoeker
"TalentVOL is echt waanzinnig. Iris trapt op een mooie, humoristische en vernieuwende manier tegen hokjes aan. Vol zelfspot, grappen en prachtige zelfgeschreven liedjes." - Een bezoeker

Overige informatie

Min. speeloppervlakte

4m2

Benodigdheden

Tafel, stoel, licht, geluid, (eigen) laptop

Op en afbouwtijd

Maximaal 1 uur

akoestisch mogelijk

Ja

Publieksopstelling

Geen voorkeur

Regionale binding

Extra informatie

n.v.t.

Contact