THYRZA
Versplinterd/ Verwonderd

Creatives

Door: Thyrza van Dieijen
Band: Serge Dusault en Quirijn Vos  

Thema

Speelduur

30 minuten, uit te breiden tot 45 of 50 minuten

Over de voorstelling

Een stem met een onmiskenbaar eigen geluid en indringende Nederlandstalige teksten. THYRZA is een project van zangeres en songwriter Thyrza van Dieijen. Ze maakt kwetsbare en krachtige muziek die direct onder je huid kruipt.
Na de succesvolle release van haar debuut EP ‘(on)breekbaar leven’ in 2020, schreef ze afgelopen jaar aan haar debuutalbum ‘versplinterd / verwonderd’. Een verhaal over schoonheid vinden in de chaos die leven heet. Deels ontstaan in een periode van rouw, wat resulteert in een eerlijk, gelaagd en puur album. “Voor iedereen die zoekt naar een reddingsboei in het gekke ding dat leven heet”. Met de al verschenen singles ‘Donker’, ‘Vuur’, ‘In de luwte’ en het aangrijpende ‘Soldaat’ zette ze zichzelf op de kaart als een Nederlandstalig poptalent om in de gaten te houden.
THYRZA was onderdeel van Popronde Nederland en stond in 2022 op het Oerol festival.

 

MOODLABEL

“Prachtstem, ze schrijft mooie liedjes, gevoelige teksten en speels van taal” - Frits Spits in de Taalstaat
“Verhalende teksten, een fijn stemgeluid en een subtiele muzikale aankleding die nooit nodeloos de boventoon voert. Mooi!” - Veronica Magazine
“De liedjes kruipen meteen onder je huid. Een verbluffend sterke debuut-EP, waarmee er heel wat deuren voor haar zullen openen.” - Musicmaker Magazine

Overige informatie

Min. speeloppervlakte

6 m2

Benodigdheden

Technische rider is beschikbaar op aanvraag

Op en afbouwtijd

1 uur opbouwen en 1 uur afbouwen

akoestisch mogelijk

Nee

Publieksopstelling

Zowel staand als zittend mogelijk

Regionale binding

Extra informatie

Neemt eigen decor mee (ijslandschap van papier) dat ze ook zelf kan uitlichten. Mocht de locatie en het budget toereikend zijn, kan drummer (Robin van Rhijn) toegevoegd worden.

Contact